Glommersträsk Hembygdsförening

Hembygdsföreningens verksamhet 2023

Fru Käcks Café kommer att äga rum på Nationaldagen och i slutet av sommaren planeras en hemvändardag samt eventuellt en dag med våffelservering. Information om dessa evenemang läggs ut här löpande.


Nödvändiga reparationer av Loftbodens tak kommer att genomföras så att taket klarar sig tills dess att hela taket ska ses över.


Bokade guidningar/visningar av hembygdsgården kommer att genomföras i den mån de efterfrågas.


Kontaktperson Hembygdsföreningen: Erik Edström, 070-607 05 08.


Verksamhetsberättelse 2022

På Nationaldagen den 6 juni hölls Fru Käcks Café. I strålande vackert väder besökte 415 fikasugna gäster Hängengården och succén var ett faktum. Ett varmt TACK till alla som hjälpte till med bakning, servering, diskning och andra göromål i samband med att caféet ägde rum.

Med hjälp av lejd arbetskraft och mycket ideellt arbete av framförallt Erik Edström och Martin Nilsson från styrelsen, fick bagarstugan under sommaren ett nytt, fint nävertak.


Det nya taket lades helt enligt originaltakets konstruktion. Ca 400 m2 näver, största delen inköpt från Finland, lades i tre lager. Takveden höggs vid "Roppelhaida" och barkades därefter.


Lördagen den 27 augusti uppmärksammades och firades det nya taket med öppet hus, gratis guidning och våffelservering.


Stort TACK till samtliga bybor som på ett eller annat sätt hjälpte till med takomläggningen.

Under sommaren genomförde Hembygdsföreningen bokade guidningar/visningar av byggnaderna som tillhör Hembygdsgården. Förfrågningarna på guidningar har ökat vilket är glädjande.


Vid Skyltlördagen utanför Finnbergs i slutet på november månad medverkade Hembygdsföreningen med brödförsäljning, lotteri och loppis.